פוסטים שמתויגים כ ‘סיסמא’

איבדתם סיסמא למשתמש במק שלכם? כך תשחזרו הכל!

HowToEvery, , פורסם במדריכים ל-Macintosh

אם קרה לכם ובמקרה שכחתם את הסיסמא למשתמש שלכם במק והיו לכם שם קבצים חשובים שאתם חייבים להגיע אליהם זה ממש לא בעיה!

עם כמה שזה נשמע מוזר, ברגע שמישהו שמבין קצת במחשבים גונב לכם את המק, הסיסמא היא לא מה שתעצור בעדו.

אני רק רוצה להבהיר: הפוסט הזה לא נועד ללמד אותכם איך לפרוץ לחשבונות משתמשים וכו'.
המדריך הזה נועד אך ורק למקרה שאיבדתם את הסיסמא שלכם.

דבר אחרון: אין צורך לדאוג, שום דבר לא יקרה למחשב שלכם ולא למידע שלכם, הכל יישמר ומעבר לכך – לאחר מכן תוכלו להגיע למידע הזה.

אז אחרי הרבה דיבורים וחפירות, הגיע הזמן להתחיל!

שלב 1 – לכבות את המק שלכם

קודם כל אתם צריכים להפעיל מחדש את המחשב שלכם, אז לפני שאתם מכבים, תיכנסו לאתר דרך מכשיר אחר כדי שתוכלו לעקוב אחרי המדריך או שפשוט תדפיסו את העמוד בלחיצה על Cmd+P

שלב 2 – להדליק את המחשב

שימו לב!

לפני שאתם מדליקים את המחשב תלחצו על המקשים S+Cmd, תמשיכו ללחוץ עד שהמחשב יידלק, הוא אמור לפתוח לכם מסך שחור עם כמה שורות קוד.
ברגע שאתם רואים שהמילה האחרונה שהמחשב הריץ היא Root זה אומר שהמחשב סיים וצריך לעבור לשלב 3.

שלב 3 – להכניס כמה שורות קוד

ברגע הזה אתם צריכים לכתוב 3 שורות קוד. שימו לב טוב טוב, אותיות גדולות וקטנות חשובות מאוד כאן!
תכתבו את השורה הראשונה ולאחר מכן enter. ככה גם לשאר השורות

/ mount -uw
rm /var/db/.AppleSetupDone
shutdown -h now

ברגע שתלחצו אנטר לשורה האחרונה המחשב יכבה את עצמו ויחשוב שזה מחשב חדש לגמרי, ככה שתוכלו ליצור אדמיניסטרטור חדש
אל תדאגו, שום דבר מהמידע לא יימחק לא בשלב הזה ולא בשום חלק בתהליך

שלב 4 – להדליק את המחשב, להגדיר אותו ולהגדיר סיסמא חדשה

כעת המחשב יפעיל את עצמו כאילו הוא חדש מהקופסא, תתקדמו לפי השלבים (תבחרו שפה,מדינה וכו')
בכל הזדמנות שיש תעשו דלג.

בשלב מסוים אתם אמורים להגיע לקטע שבו אתם יוצרים משתמש מנהל חדש (אדמיניסטרטור)
תבחרו למשתמש שם, סיסמא ותמלאו את הפרטים שצריך.

עכשיו יש לכם גישה למק, ככה שאם בלי הסיסמא לא הייתם יכולים לעשות כלום, עכשיו יש לכם משתמש חדש שיכול לעשות הכל.

אתם בטח שואלים את עצמכם – אז יש לי משתמש חדש, אבל איפה כל הקבצים שלי?
בין אם שאלתם את עצמכם ובין אם לא, אני בדיוק עכשיו הולך להסביר לכם

שלב 5 – לשחזר את כל המידע

תיכנסו ל-Finder ותחפשו "Users"
אתם אמורים לראות את כל התיקיות שבהם נמצאים כל הקבצים של כל המשתמשים.
כל הקבצים של המשתמשים שלהם יש סיסמא – מוגנים.
לכן אנחנו נמשיך ונבטל את ההגנת סיסמא הזאת.

תבחרו את התיקייה של המשתמש הקודם שלכם – שממנו אתם רוצים לשלוף את המידע
תלחצו קליק ימני ו-Get Info.

בחלון החדש למטה יש כיתוב קטן "Sharing & Premissions"
תלחצו על החץ שליד הטקסט כדי להרחיב את האפשרויות.
תלחצו על הלחצן של המנעול בצד ימין למטה ותכניסו את הסיסמא של המשתמש החדש שפתחתם הרגע.

תלחצו על הסימן +. בחלון שיופיע תבחרו או Administrators או את המשתמש שאליו אתם מחוברים כעת ותלחצו Select.
אתם אמורים לראות טבלה קטנה של כל המשתמשים וההרשאות שיש להם לתיקייה הזאת.

sharing & premissions - שיחזור סיסמא תבחרו את השם משתמש שלכם או Administators בהתאם למה שעשיתם מקודם ואיפה שכתוב "Read Only" תשנו את זה ל- "Read & Write"

עכשיו תלחצו על גלגל השיניים ותבחרו "Apply to enclosed items"
תלחצו OK. זה ייטען קצת זמן, תלוי כמה קבצים יש לכם.

עכשיו אתם יכולים לסגור את החלון ולהיכנס לכל התיקיות האלה.

כמובן שאתם יכולים לגרור את כל התיקיות לשולחן העבודה או לאן שאתם רוצים כדי שיהיה לכם נוח.

אז גישה ממשית לחשבון הישן לא קיבלתם, אבל כל מה שהיה בחשבון הישן – עכשיו בחשבון החדש!

מקווה שאהבתם את המדריך ושהוא לא היה מסובך מדי.

אם אתם צריכים עזרה או נתקלתם בבעיה אתם מוזמנים לכתוב תגובה למטה וכך כולם יידעו איך לסדר את הבעיה אם היא קרתה גם להם 🙂

ארכיון

©2013-2016 כל הזכויות שמורות ל- HowToEvery